|
|
|
|
|
Geroosterde langoustines met limoen |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
10 langoustines, gehalveerd 200 gram ongezouten boter 10 gram geplette knoflook 10 gram gehakte peterselie 10 gram sjalotjes (fijngehakt in blokjes) 3 gehalveerde limoenen Zeezout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediënten. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Giet vervolgens de gesmolten boter gelijkmatig over de langoustines. Plaats 3-5 minuten onder een hete grill. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze klaar zijn.
Serveer op een grote voorverwarmde schaal en giet alle overgebleven boter van de bakplaat over de langoustines. Knijp de limoenen uit over de schaaldieren terwijl de limoenen nog heet zijn. Besprenkel met een beetje zeezout.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Griet met paddestoelen en dragon
Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder |
|
Gegrilde langoustines met kruidenolie
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Meng de krui... Lees verder |
|
Basisrecept mosselen
Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wor... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |