Haring

Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper het uitje. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie.


 
Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
• Borrelhapje / Amuse voor 6 personen personen; 120 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 gefileerde haringen
  • 1 klein tomaatje
  • 1 klein uitje
  • ¬Ĺ zak tortillachips
  • 50 g veldsla
  • 6 eetlepels zure room
  • een paar takjes koriander of peterselie


  • Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper het uitje. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Koolvisschotel met knolselderij-zuurkoolpuree
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Kook de zuurkool in een laagje koud water in 30 minuten gaar. Af... Lees verder
    Courtbouillon
    Spoel de visresten even af onder koud water. Verhit de olie en fruit hierin de groenten behalve de u... Lees verder
    Tagliatelle met krab
    Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden