Haring

Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper het uitje. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie.


 
Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
• Borrelhapje / Amuse voor 6 personen personen; 120 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 gefileerde haringen
  • 1 klein tomaatje
  • 1 klein uitje
  • ½ zak tortillachips
  • 50 g veldsla
  • 6 eetlepels zure room
  • een paar takjes koriander of peterselie


  • Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel en snipper het uitje. Beleg de tortillachips met wat veldsla, een stukje haring, een theelepeltje zure room, wat reepjes tomaat, wat uisnippertjes en een toefje koriander of peterselie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Pikante kabeljauw met wilde rijst
    Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden