Kabeljauw

Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.


 
Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 630 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 750 gram aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 dl melk
  • 50 gram boter
  • 150 gram grof gehakte amandelen
  • 500 gram kerriezuurkool


  • Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk door de aardappels. Roer 25 gram boter en 100 gram amandelen erdoor en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van 2 cm. Vet een ovenvaste schaal in met de rest van de boter. Leg de zuurkool met daarop de kabeljauw in de schaal. Verdeel de aardappelpuree over de kabeljauw. Strooi de rest van de amandelen erover en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.

    Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
    Voor kerriezuurkool kan ook wijnzuurkool met een halve eetlepel kerrie gebruikt worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen broodschuitjes
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op o... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrème
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden