Makreel

Maak de makreel schoon: verwijder het vel en de graten. Verdeel het visvlees in stukken. Meng in een kom de wortel met citroensap, 1 eetlepel dille en augurk. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de zuivelspread. Verdeel de wortelsalade over de onderste helft en leg de stukken makreel erop. Strooi hierover wat dille en peper en leg de bovenste helften van de broodjes er schuin op.

Dit recept kan ook prima gemaakt worden met gerookte makreel uit blik.


 
Broodje makreel met wortel en dille
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 445 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 gerookte makreel
  • 100 gram worteljulienne
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehak)
  • 2 zoetzure augurken (blokjes)
  • 4 bruine pistolets of piramidebroodjes
  • 100 gram bieslook zuivelspread
  • versgemalen zwarte peper


  • Maak de makreel schoon: verwijder het vel en de graten. Verdeel het visvlees in stukken. Meng in een kom de wortel met citroensap, 1 eetlepel dille en augurk. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de zuivelspread. Verdeel de wortelsalade over de onderste helft en leg de stukken makreel erop. Strooi hierover wat dille en peper en leg de bovenste helften van de broodjes er schuin op.

    Dit recept kan ook prima gemaakt worden met gerookte makreel uit blik.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolftaartje met pesto
    Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zeewolffilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdee... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Hartige zalmtaart
    Verwarm de oven voor op 180ºC.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes e... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Haringspiesje met gember-sojadip
    Snijd de haringen los tot filets. Rijg ze zigzag, met uitjes ertussen, aan prikkers. Meng de overige... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden