|
|
|
|
|
Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 695 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 stukken zalmfilet (à 150 gram) 250 gram witte druiven ½ eetlepel citroensap 50 gram boter 100 gram ongezouten cashewnoten zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten). Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm. Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur. Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee. Schep de noten en druiven over de zalm.
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
Wijntip:Alsace Pinot Blanc, een nootachtige soepele wijn.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Kabeljauw met specerijenjus
Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de koriander... Lees verder |
|
Crostini met tonijnpaté
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder |
|
Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder |
|
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder |
|
Risotto met roergebakken tijgergarnalen
Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder |
|
Verschillende vishapjes
Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |