|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en strooi er peper en zout over. Verwarm de zalmforel, in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op 800 Watt. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de rucola, veldsla, peterselie en kervel luchtig en verdeel de kruidensalade over 2 borden. Leg de zalmforel erop en garneer met druiven en amandelen.
Roer een dressing van olie, de rest van het citroensap, peper, zout, mosterd en notenolie en schenk deze over de salade.
Lekker met warm stokbrood en boter.
Wijn
Een verfijnde, droge Riesling
d'Alsace maakt nog meer van deze
kruidige salade. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lauwwarme kruidensalade met zalmforel |
|
|
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 515 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
2 stukken zalmforelfilet van 150 gram 3 eetlepels citroensap peper, versgemalen 50 g blanke amandelen 40 g rucola 40 g veldsla 15 g peterselie, grof geplukt 15 g kervel, grof gehakt 100 g pitloze witte druiven, gehalveerd 2 eetlepels olie mespunt grove mosterd 1 eetlepel notenolie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en strooi er peper en zout over. Verwarm de zalmforel, in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op 800 Watt. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de rucola, veldsla, peterselie en kervel luchtig en verdeel de kruidensalade over 2 borden. Leg de zalmforel erop en garneer met druiven en amandelen.
Roer een dressing van olie, de rest van het citroensap, peper, zout, mosterd en notenolie en schenk deze over de salade.
Lekker met warm stokbrood en boter.
Wijn
Een verfijnde, droge Riesling
d'Alsace maakt nog meer van deze
kruidige salade.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Botermakreel met tuinbonensalade
Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
Ve... Lees verder |
|
Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder |
|
Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder |
|
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |