|
|
|
|
|
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
1 kilo krabpoten 1 rode peper, fijngehakt 3 tenen knoflook , in plakjes 5 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 4 eetlepels olijfolie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Kraak de krabpoten met de achterkant van een koksmes op verschillende
plaatsen stuk zodat de warmte sneller bij het krabvlees kan komen.
2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de krabpoten op matig
vuur. Schep ze regelmatig om. Voeg na 10 minuten de rode peper en de knofl ook
toe, evenals de resterende olie. Bak tot de knofl ookplakjes goudgeel zijn, schep
alles steeds goed om.
3. Strooi de peterselie erover, schep de krabbenpoten op een grote serveerschaal
en zet die in het midden op tafel.
TIP Zet een kommetje met warm water naast elk bord en leg er een stukje citroen
naast. Zo kun je de citroen eerst over je krab uitknijpen en vervolgens in het
kommetje doen om er je vingers mee schoon te maken.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Gebakken scholfilet met paprikasaus
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder |
|
Gevulde zalmforel
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder |
|
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |