Krab

1. Kraak de krabpoten met de achterkant van een koksmes op verschillende
plaatsen stuk zodat de warmte sneller bij het krabvlees kan komen.
2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de krabpoten op matig
vuur. Schep ze regelmatig om. Voeg na 10 minuten de rode peper en de knofl ook
toe, evenals de resterende olie. Bak tot de knofl ookplakjes goudgeel zijn, schep
alles steeds goed om.
3. Strooi de peterselie erover, schep de krabbenpoten op een grote serveerschaal
en zet die in het midden op tafel.

TIP Zet een kommetje met warm water naast elk bord en leg er een stukje citroen
naast. Zo kun je de citroen eerst over je krab uitknijpen en vervolgens in het
kommetje doen om er je vingers mee schoon te maken.



 
Spicy Krabpoten
• Voorgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 kilo krabpoten
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook , in plakjes
  • 5 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels olijfolie


  • 1. Kraak de krabpoten met de achterkant van een koksmes op verschillende
    plaatsen stuk zodat de warmte sneller bij het krabvlees kan komen.
    2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de krabpoten op matig
    vuur. Schep ze regelmatig om. Voeg na 10 minuten de rode peper en de knofl ook
    toe, evenals de resterende olie. Bak tot de knofl ookplakjes goudgeel zijn, schep
    alles steeds goed om.
    3. Strooi de peterselie erover, schep de krabbenpoten op een grote serveerschaal
    en zet die in het midden op tafel.

    TIP Zet een kommetje met warm water naast elk bord en leg er een stukje citroen
    naast. Zo kun je de citroen eerst over je krab uitknijpen en vervolgens in het
    kommetje doen om er je vingers mee schoon te maken.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden