Tonijn

Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensap. Verdeel de tonijn in stukjes en meng ze in een kom met de bosui, oregano, kappertjes en mayonaise. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Dep de paprika’s droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte open. Schep het tonijnmengsel erin en duw de opening tot 2 cm dicht. Leg elke paprika in een ovenschaaltje en strooi de kaas erover. Schenk het tomatensap rond de paprika’s.
Schuif de schaaltjes in de oven. Laat kaas in 10 minuten smelten en de paprika’s door en door heet worden. Serveer de paprika’s met de couscous en een gemengde salade met pompoenpitten en croutons.


 
Geroosterde paprika’s met tonijn
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 200 ml tomatensap
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 grote geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 4 kleine ovenschaaltjes
  • keukenpapier


  • Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensap. Verdeel de tonijn in stukjes en meng ze in een kom met de bosui, oregano, kappertjes en mayonaise. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
    Dep de paprika’s droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte open. Schep het tonijnmengsel erin en duw de opening tot 2 cm dicht. Leg elke paprika in een ovenschaaltje en strooi de kaas erover. Schenk het tomatensap rond de paprika’s.
    Schuif de schaaltjes in de oven. Laat kaas in 10 minuten smelten en de paprika’s door en door heet worden. Serveer de paprika’s met de couscous en een gemengde salade met pompoenpitten en croutons.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden