Hollandse garnaal

Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en verdeel de komkommer in blokjes. Meng de tomaten, ui en komkommer met koriander, citroensap en basterdsuiker. Klop de eieren los met de melk, peper, zout en kerriepoeder. Hak de lente-uitjes fijn en voeg ze met de helft van het loof toe. Verwarm de boter in één grote of 2 kleinere koekenpannen. Giet het eimengsel erin en schuif met een spatel het gestolde ei iets naar het midden. Bak de onderkant lichtbruin en de bovenkant bijna droog. Verdeel de garnalen over één helft en klap de omelet dubbel. Bestrooi het gerecht met lentegroen en serveer de tomaat-komkommersalsa erbij.

Lekker met ijsbergsla en gebakken aardappels.


 
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 1460 kJ
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • tomaat-komkommersalsa:
  • 2 vleestomaten
  • 1 kleine (rode) ui
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels versgehakte koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • omelet:
  • 8 eieren
  • 8 eetlepels melk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 lente-uitjes
  • 50 gram boter
  • peper en zout


  • Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en verdeel de komkommer in blokjes. Meng de tomaten, ui en komkommer met koriander, citroensap en basterdsuiker. Klop de eieren los met de melk, peper, zout en kerriepoeder. Hak de lente-uitjes fijn en voeg ze met de helft van het loof toe. Verwarm de boter in één grote of 2 kleinere koekenpannen. Giet het eimengsel erin en schuif met een spatel het gestolde ei iets naar het midden. Bak de onderkant lichtbruin en de bovenkant bijna droog. Verdeel de garnalen over één helft en klap de omelet dubbel. Bestrooi het gerecht met lentegroen en serveer de tomaat-komkommersalsa erbij.

    Lekker met ijsbergsla en gebakken aardappels.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde oesters (2)
    Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en... Lees verder
    Lekkerbek met zoetzure ananassaus
    Verwarm de oven voor op 160°C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    Tomatentaartjes met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. ... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden