|
|
|
|
|
Sardientjes van de barbecue |
|
|
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; |
• Bereidingstijd: 10 - 20 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
12 sardientjes, schoongemaakt Ā½ rode peper 2 teentjes knoflook 1,5 dl olijfolie Sap van een halve citroen Ā½ courgette Ā½ aubergine Zout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de courgette en aubergine in plakken. Meng voor de marinade de rode peper, knoflook, 0,5 deciliter olijfolie en citroensap met wat zout in een staafmixerbeker en verdeel dit over de sardientjes. Laat een uurtje marineren in de ijskast.
Besmeer de plakken courgette en aubergine met de rest van de olijfolie en rooster ze op de barbecue om-en-om. Bestrooi ze met zeezout. Haal de sardientjes uit de marinade en rooster ze 2 tot 3 minuten per kant op de barbecue.
Serveer op een bord, schep er wat van de marinade overheen en leg er de geroosterde groenten bij.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en āplukā de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Panzanella met gerookte makreelfilets
Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de ... Lees verder |
|
Gebakken wijting met kruidige groenten
Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder |
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en āplukā de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Gebakken wijting met kruidige groenten
Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder |
|
Gebakken wijting met kruidige groenten
Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |