Sardine

Snijd de courgette en aubergine in plakken. Meng voor de marinade de rode peper, knoflook, 0,5 deciliter olijfolie en citroensap met wat zout in een staafmixerbeker en verdeel dit over de sardientjes. Laat een uurtje marineren in de ijskast.
Besmeer de plakken courgette en aubergine met de rest van de olijfolie en rooster ze op de barbecue om-en-om. Bestrooi ze met zeezout. Haal de sardientjes uit de marinade en rooster ze 2 tot 3 minuten per kant op de barbecue.
Serveer op een bord, schep er wat van de marinade overheen en leg er de geroosterde groenten bij.


 
Sardientjes van de barbecue
• BBQ gerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 12 sardientjes, schoongemaakt
  • Ā½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Ā½ courgette
  • Ā½ aubergine
  • Zout


  • Snijd de courgette en aubergine in plakken. Meng voor de marinade de rode peper, knoflook, 0,5 deciliter olijfolie en citroensap met wat zout in een staafmixerbeker en verdeel dit over de sardientjes. Laat een uurtje marineren in de ijskast.
    Besmeer de plakken courgette en aubergine met de rest van de olijfolie en rooster ze op de barbecue om-en-om. Bestrooi ze met zeezout. Haal de sardientjes uit de marinade en rooster ze 2 tot 3 minuten per kant op de barbecue.
    Serveer op een bord, schep er wat van de marinade overheen en leg er de geroosterde groenten bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Panzanella met gerookte makreelfilets
    Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de ... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden