Nationaal HengelSportForum help

Collapse

Hier kun je antwoorden vinden over de werking van het forum en op de meest gestelde vragen. Gebruik de links of de zoekbox om te beginnen. Deze helpsectie is in het Engels.

Forumregels (NL)

Indien je een geregistreerde gebruiker van het Nationaal HengelSportForum wilt worden of bent, dien je je uiteraard te houden aan enkele regels. Deze regels zijn opgesteld om het gebruik op dit forum voor iedereen zo prettig mogelijk te maken en te houden.

1. De belangrijkste regel is dat men elkaar met respect dient te behandelen. Behandel een ander zoals u zelf behandeld wilt worden. Op dit forum gelden de normale fatsoensregels. Privézaken, roddels en andere berichten die weinig of niets met de hengelsport te maken hebben horen in principe op dit forum niet thuis. Voor (fatsoenlijke) off-topic onderwerpen en reacties is er het speciaal daarvoor bedoelde subforum, de Visserette (zie punt 8). Een grapje of kleine 'zijsprong' moet kunnen, maar wij willen het uit de hand lopen van discussies op voorhand voorkomen. Off-topic berichten worden dus vrijwel altijd verwijderd. Een ieder die zich niet kan vinden in de inhoud van een bepaald bericht, welke door een medeforumlid of moderator is geplaatst, kan dit kenbaar maken door middel van het rapporteren van een zgn. ''kwalijk bericht''. Klachten moeten echter wel gemotiveerd zijn!

2. Scheldpartijen worden niet getolereerd. Dat houdt in dat het gebruik van scheldwoorden en/of schuttingstaal niet is toegestaan. Ook het plaatsen van berichten die, in de ogen van de moderatoren, insinuerend zijn, de open sfeer van het forum verzieken of rieken naar 'stemmingmakerij' wordt niet getolereerd en zullen door de moderators worden verwijderd. Als je belangstelling hebt voor een onderwerp is iedereen van harte welkom om mee te discussiëren. Interesseert het onderwerp je echter niet, reageer dan ook niet, zodat de sfeer niet verpest wordt voor diegenen die het onderwerp wel interessant vinden. Leden die de sfeer regelmatig verzieken zullen van het forum worden verbannen.

3. Dit forum is een Nederlands forum. Berichten moeten in het Nederlands geschreven zijn. Anderstalige berichten zijn niet toegestaan, tenzij er een goede Nederlandse vertaling bij is, dus geen vertalingen van Google Translate o.i.d.

4. Het is niet toegestaan om in een topic of een reactie ongevraagd (uitsluitend) reclame te maken voor uw eigen website. 
U mag in uw berichten links naar externe sites opnemen, doch alleen indien deze links uw topic verduidelijken. Bijvoorbeeld omdat die site uw bron is bij een bijzonderheid of omdat er bijvoorbeeld op die site een afbeelding staat waarover u schrijft. Dus geen berichten van: "Kom eens kijken naar mijn site" of "Mijn site heeft een update ondergaan".
Niet: Mijn nieuwe hengelsportsite, kom kijken.
Niet: Op mijn site plaats ik foto's van uw gevangen vissen
Niet: Wij zijn clubkampioen geworden, kijk op onze site
Niet: Onze club neemt weer leden aan, kijk op onze site
Niet: Kijk op mijn site daar kun je alle informatie vinden
Wel: Hoe moet ik die montage maken. Ik zag hem op deze site maar er staat verder niets bij.
Wel: Tientallen karpers gestrand op eilandje. Bron: site

5. Indien u reclame wilt maken voor uw eigen website, dan mag dat uitsluitend door het vermelden van de naam van uw website en/of de URL van uw website in uw autohandtekening.
Voorwaarden:
1. De reclame-uiting mag in bold/vet geplaatst zijn, doch dient de default lettertype en lettergrootte te hebben.
2. Banners met reclame zijn alleen mogelijk gedurende die termijn dat er een betalende campagne op Visserslatijn Nederland en/of het Nationaal HengelSportForum gaande is. (voor de mogelijkheden om reclame te maken op dit forum neem contact op met de forummanager)
De handtekening kunt u instellen in het "Gebruikerspaneel"

6. Commerciële boodschappen zijn niet toegestaan.
Het is ook niet toegestaan om handelsvoorraden, dus meer dan één à twee stuks, in de rubriek Schepnet te verkopen.
Het is wel toegestaan om het in het subforum "Wedstrijdvissen - Wedstrijden" viswedstrijden bekend te maken. Daar mogen ook, zij het regulier in de tekst vermeld, sponsors bij genoemd worden.

7. Wees duidelijk in het formuleren van je onderwerp en het stellen van vragen.
Voor de toegankelijkheid van het forum is het van belang dat mensen hun vraag of onderwerp in het juiste forum plaatsen. Het is dus ook niet de bedoeling om een vraag of onderwerp in verschillende fora te plaatsen. Neem ook niet de topic over van een ander door een vraag te stellen die niets met dat onderwerp te maken heeft. Open in dat geval een nieuwe topic. Probeer echter eerst en zo veel mogelijk gebruik te maken van de zoekfunctie, daar is deze voor. Grote kans dat de vraag of het onderwerp al eens aan bod gekomen is, waardoor wordt voorkomen dat dezelfde vragen en onderwerpen meerdere keren als topic worden geplaatst. Open een nieuwe topic met een duidelijk titel. Titels als ''Hulp gezocht'', ''Wat vinden jullie van dit voertje?'', ''Ik wil vissen'' of ''Is dit goed?'' gaan nergens over maar vervuilen het forum en zorgen ervoor dat er niet meer gericht gezocht kan worden naar berichten. In het kader van de goede sfeer op het forum is het tevens wel zo sympathiek om, mocht je dankzij een forumlid een antwoord op jouw vraag gevonden hebben of een stap verder bent gekomen, dit even te laten weten in de desbetreffende topic.

8. Het subforum "De Visserette" is speciaal voor zaken die niet in de overige subfora thuis horen. U mag daar komische foto's plaatsen, off-topic kletsen of andere leuke dingen doen. Ook m.b.t. dit subforum zijn deze forumregels van toepassing.

9. Berichten die niet aan de (ongeschreven) nettiquette voldoen, zullen zonder bericht vooraf worden gewijzigd of verwijderd. Dat is ons recht en dat recht gebruiken wij om zo alle fora zo prettig mogelijk leesbaar te houden en onaangename (negatieve) discussies te vermijden. Op dit forum heerst dus in principe geen censuur, maar goed fatsoen!

10. Moderators zijn aangesteld om de orde op het forum te handhaven. Zij zijn bevoegd om zonder opgave van redenen berichten van gebruikers te wijzigen of te verwijderen. Moderators leggen slechts verantwoording af aan de Forummanager.
Gebruikers die het niet eens zijn met een beslissing van een moderator kunnen de moderator of de Forummanager hierover per e-mail of privé-bericht contacten. Gebruikers die een moderator in het forum beschimpen of anderszins 'aanvallen' zullen na één waarschuwing door de Forummanager van het forum verwijderd worden. In ernstige vallen kan er ook een directe permanente ban volgen.

11. Negeren van de forumregels kan een waarschuwing of ban opleveren.
Indien u een foutje maakt of een forumregel overtreedt, zal gekeken worden naar de intentie. Bij ernstige overtredingen kunt u direct en zonder waarschuwing een permanente ban krijgen. Normaliter zult u door de moderators of Forummanager middels een e-mail of privé-bericht gewaarschuwd worden en bij herhaling kan dit een tijdelijke ban opleveren. Gaat u daarna opnieuw in de fout, dan zal een permanente ban volgen. Hierover kunt u altijd van gedachten wisselen met de Forummanager. 
Indien u vindt dat u dit forum, de moderators of andere leden moet spammen of anderszins met werk moet opzadelen, dan zal in het uiterste geval contact met uw provider opgenomen worden en kan de schade op u verhaald worden.
Bij constatering van strafbare feiten wordt te allen tijde aangifte gedaan bij de politie.

12. Daar waar de forumregels niet in voorzien, heeft de Forummanager of, de moderators op verzoek van de Forummanager, de beslissende stem.


Wij gaan er niet vanuit dat we iemand van het forum moeten verwijderen. Immers, we hebben te maken met Sport(ieve)vissers!

Laatste wijziging: 04 maart 2010
Working...
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎