cover 10-2010.jpg

Het oktober nummer van Beet ligt vanaf 30 september weer in de winkel, in dit nummer weer heel veel sportvis nieuws van witvis- tot het zeevissen van Pierre en Arnout in Noorwegen. Deze maand geeft Beet weer 10 kunstaaspakketten met de nieuwe Yasei Storm en Trigger X softplastics weg t.w.v. Ä 50,- kijk snel op www.beet.nl/cadeauvandemaand hoe je mee kan doen.


1 klein.jpg

Stekels en Doornenburg
Doornenburg een dorp met ruim 2.700 inwoners, maakt onderdeel uit van de gemeente Lingewaard in de provincie Gelderland. Het is vooral bekend van het gelijknamige kasteel; op Kasteel Doornenburg is indertijd de televisieserie Floris opgenomen. Het dorp ligt bij de splitsing van de Rijn in het Pannerdensch Kanaal en de Waal. Bij Doornenburg ligt ook het begin van het riviertje de Linge en verder liggen er in dit gebied veel plassen, al dan niet rechtstreeks verbonden met de grote rivieren. Een gebied met volop vismogelijkheden, dat wordt al snel duidelijk.

2 klein.jpg

Met glas op forel!
Zoals alle vistechnieken maakt ook het vissen op forel op de bekende forelvisvijvers op dit moment een sensationele ontwikkeling door. Vissen met glas in plaats van lood op de lijn en het werkt! Samen met Peter Negerman en Rob Hens zijn we te gast op de forelvisvijvers De Huif, van Tom Bremer. Een jonge ondernemer met een frisse kijk op het sportvissen.

Noorwegen visrijk en wonderschoon

Arnout Terlouw en Pierre Bronsgeest wisten veel mooie koolvissen te vangen op slechts een kwartiertje varen van het vissersdorpje Ň op de Lofoten. Vissen op heilbot en koolvis in een dergelijke omgeving is een droom voor iedere sportvisser.

Eerste Beet Method Challenge een succes!
Op zaterdag 28 augustus werd aan de Vlaardingse Vaart de eerste Beet Method Challenge gehouden. Deze wedstrijd is qua opzet uniek. In tegenstelling tot normale feederwedstrijden is het hier niet toegestaan om met levend aas te vissen, maar alleen met pellets en boilies. Er wordt met de method- of pelletfeeder gevist, in combinatie met een korte onderlijn voorzien van een hair.

Grand Slam in Malindi
Het is alweer de tweede keer dat dit prestigieuze big game toernooi wordt georganiseerd door onze meer dan enthousiaste Zuiderbuur, Ronny Neven, in nauwe samenwerking met Emiel van der Werf van de Sailfish Club in Malindi. In 2009 werd er deelgenomen door negen teams, in 2010 groeide het veld naar elf teams, met nog betere vangsten!

Negende Hengelsport- en Visbotenbeurs in Utrecht in aantocht
Ook dit jaar organiseert DRT Events begin november weer de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht. De bezoeker vindt er alle denkbare hengels, visboten, buitenboordmotoren, visreizen, elektronica, enz. Daarnaast valt er ook een hoop te beleven. Zo is er een programma opgesteld met lezingen, voorlichtingen en demonstraties. Dit zorgt voor genoeg vermaak voor een leuk uitstapje met het hele gezin!