Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Brasem
De Vlaardingse broers Van Vliet zeggen de grootste vis aan de haak te hebben geslagen die ooit in Nederlands binnenwater is gevangen. Maar zij kunnen het record niet bewijzen, omdat zij vergaten een foto van...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Grote meerval maar geen meetlint

De Vlaardingse broers Van Vliet zeggen de grootste vis aan de haak te hebben geslagen die ooit in Nederlands binnenwater is gevangen. Maar zij kunnen het record niet bewijzen, omdat zij vergaten een foto van de meerval met meetlint te maken.

Visserslatijn is het beslist niet, bezweert Willem van Vliet (45) uit Vlaardingen. Met zijn broer Arno (44) ving hij dit weekeinde een meerval van 1 meter en 92 centimeter schoon aan de haak.

‘We hebben hem direct na het vangen gemeten, we zijn alleen vergeten de vis met het meetlint op de foto te zetten. Dat moet wel, als je een record erkend wil krijgen. We hebben er gewoon niet aan gedacht, ook al omdat we hem zo snel mogelijk weer terug wilden zetten in het water.’ En dat is uitermate sneu, want als de gegevens van de broers kloppen, is het de grootste vis die ooit in Nederlands binnenwater is gevangen. Het huidige record staat op 1 meter 80, ook een meerval. En daar is wel een foto met meetlint van.

Het riviermonster werd door de broers, in de wereld van de topsportvissers beter bekend als ‘de  Vlieto’s’, aan de haak geslagen in het water van de Maas in Limburg. ‘Hij was niet zomaar gevangen hoor, hij had er geen zin in en stribbelde enorm tegen. Eerst heeft de meerval ons bootje zeker honderdvijftig meter voortgetrokken. Daarna hebben we een minuut of vijftig met hem geworsteld om hem aan boord te krijgen. Dat ging ook niet zomaar. Je trekt zo’n beest aan zijn lippen naar binnen, en dat ging niet zonder slag of stoot.’

(Bron: Algemeen Dagblad)

Reacties zijn niet toegestaan

QR Code Business Card