Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Grote meerval maar geen meetlint
Wat doet lokvoer nu eigenlijk? Waarom kan lokvoer zo belangrijk zijn? Als we gaan vissen gebruiken we bijna allemaal lokvoer. Omdat de vissen daarop afkomen…. Omdat we dan meer vangen… Laten we nu eens kijken...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Voer

Wat doet lokvoer nu eigenlijk? Waarom kan lokvoer zo belangrijk zijn? Als we gaan vissen gebruiken we bijna allemaal lokvoer. Omdat de vissen daarop afkomen…. Omdat we dan meer vangen…
Laten we nu eens kijken wat lokvoer nu eigenlijk doet.

Pepijn - VoerBEWAREN
Lokvoer is een belangrijk onderdeel van de hengelsport.
Het bewaren van lokvoer geschied het beste in een papieren zak. Veelal koopt u het lokvoer in plastic zakken. Laat het, na één keer gedeeltelijk gebruiken liever niet in de zak zitten, maar gooi het over in een papieren zak.
Indien er per ongeluk vocht bij het voer heeft weten te komen en het is een plastic zak of emmer wordt bewaard, bestaat er een grote kans dat het zal gaan schimmelen, waardoor het onbruikbaar wordt.

BEREIDEN
Lokvoer werkt altijd het beste als u het aan de waterkant vers aanmaakt. Maak dus bij voorkeur niet de avond voor uw vissessie een grote emmer lokvoer als u de volgende dag de hele dag wilt vissen én lokken. Soms kan het niet anders en moet u het wel eerder klaarmaken.
Een goede tussenoplossing is het voer de dag van te voren voor de eerste maal voorbereiden en het op de betreffende dag afmaken. Ook nu weer geldt dat u moet opletten om het voer niet té nat te maken.
Let overigens wel op dat als u zaden of granen gebruikt, deze wel enige tijd moeten inweken.

Als u het lokvoer gaat maken, let er dan op dat u het minimaal één keer zeeft. Levend aas (zoals maden), dat door het voer wordt vermengd, wordt het allerlaatst toegevoegd.
De plakkerigheid of compactheid is afhankelijk van het water. Stroomt het snel, dan moet u vaste voerballen maken. Is het daartegen stilstaand of langzaam stromend water, dan mogen deze voerballen iets luchtiger gemaakt worden.
Bij het aanvang van het vissen gooit u enkele grote voerballen in het water. Daarna blijft u regelmatig met kleinere balletjes bijvoeren. (Ook dit is weer afhankelijk van het soort water.)

Klik hier voor meer informatie over het bereiden van lokvoer

VOER OVER
Het kan gebeuren dat u er na een sessie achter komt dat u teveel lokvoer heeft gemaakt. Bewaar dit lokvoer niet. Lokvoer dat aangemaakt is, begint aan een gistingsproces, waardoor het na enige tijd (ongeveer 16 – 24 uur) waardeloos wordt.
Gooi het lokvoer dat u over heeft niet in het water, maar deponeer het in een vuilnisbak.
Overigens kunt u uw lokvoer dat u over hebt wel invriezen. Het lokvoer moet echter niet te lang hebben gestaan en zeker niet onder warme omstandigheden.
De meningen over de kracht van het ingevroren lokvoeren lopen nogal uiteen.

QR Code Business Card