Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Executieveiling Twister Hengelsport
De Atlantische steur keert terug in de Nederlandse rivieren. Woensdag zijn in het bijzijn van prinses Laurentien de eerste drie van in totaal vijftig exemplaren losgelaten in de Nieuwe Maas in Rotterdam, tegenover het Zalmhuys....
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Steur uitgezet in de Nieuwe Maas

De Atlantische steur keert terug in de Nederlandse rivieren. Woensdag zijn in het bijzijn van prinses Laurentien de eerste drie van in totaal vijftig exemplaren losgelaten in de Nieuwe Maas in Rotterdam, tegenover het Zalmhuys.

SteurDe vissen zijn uitgezet door het Wereld Natuur Fonds, natuurorganisatie ARK en Sportvisserij Nederland. Op die manier hopen ze dat steur weer terugkomt in de Nederlandse rivieren. In de jaren 50 stierf de imposante trekvis uit. Een steur kan wel zo’n drieënhalve meter lang worden. “Het is de grootste zoetwatervis die we in Nederland gehad hebben,” vertelt Ron Bernhard van Vissenpost Blijdorp. De vis zwom vroeger in de Maas en Rijn en in veel rivieren die uitmonden in de Noordzee.

De vissen die uitgezet worden, zijn speciaal hiervoor gekweekt in Nijmegen en hebben een chip in zich, zodat ze op de route die ze zwemmen gevolgd kunnen worden.

Klik hier voor het paspoort van de steur

Bron: RTV Rijnmond

Reacties zijn niet toegestaan

QR Code Business Card