Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Snoeken doe je zo!
U ziet hier vier montages. Nummers 1 en 2 zijn uitermate geschikt voor het vissen op stilstaande wateren. De nummers 3 en 4 zijn daartegen geliefd bij het vissen op (licht) stromende wateren. No. 1)...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Loodmontages

LoodmontagesU ziet hier vier montages. Nummers 1 en 2 zijn uitermate geschikt voor het vissen op stilstaande wateren. De nummers 3 en 4 zijn daartegen geliefd bij het vissen op (licht) stromende wateren.

No. 1) Dit is een loodmontage waarbij op de lijn diverse maten loodhagel worden geplaatst. Al naar gelang men dichter bij de haak komt, worden de loodhageltjes kleiner. Door het gebruik van dit kleinere lood richting de haak, wordt het aas op een natuurlijke manier aangeboden. Om de montage zwaarder te maken, kunt u ook elk loodje dubbel plaatsen.

No. 2) Deze loodmontage werkt grotendeels op dezelfde manier als nummer 1. Alleen gebruiken we hier het Franse staaflood. Het voordeel hiervan is, dat we de lijn minder snel beschadigen bij het bevestigen, verschuiven of verwijderen van het lood. Ook hier kan men de loodjes weer dubbel plaatsen als er een zwaardere montage nodig is.

No. 3) Druppellood net boven de haak plaatsen (op ongeveer 10 centimeter) zorgt ervoor dat de lijn bij stromende wateren op de bodem blijft liggen. Het aas ‘danst’ in de eventuele stroming. Het nadeel kan bij een flinke stroming echter zijn dat het druppellood kan gaan ‘lopen’ over de bodem. Wilt u echter toch het aas laten ‘lopen’ met behulp van de stroming, kunt u de lijn uitloden tot net boven de bodem.

No.4) Door loodhagel te groeperen op de lijn, ontstaat er een zware loodmontage voor het vissen op stromend water. We noemen dit ook wel bulklood. Om te zorgen dat de vis niet al te veel weerstand ondervind, groeperen we dit lood ongeveer 20 centimeter (al naar gelang de diepte) boven de haak. Om te zorgen dat de haak in de stroming niet gaan ‘fladderen’ bevestigen we een klein loodhageltje ongeveer 10 centimeter boven de haak, die ervoor zorgt dat de haak met de aasaanbieding redelijk rustig in het stromende water blijft.

Voor loodmontages in de karpervisserij, zie karperonderlijnen.

QR Code Business Card