Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Paladinn nieuwe verdeler in NL
Door de maatregelen tegen wateroverlast in Groningen zullen veel zoetwatervissen doodgaan. Veel vissen zijn door het spuien van miljoenen kubieke meters overtollig water in zee beland, zegt de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe. De federatie benadrukt dat ze...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Vissen massaal gedood door spuien op zee

Door de maatregelen tegen wateroverlast in Groningen zullen veel zoetwatervissen doodgaan.
Veel vissen zijn door het spuien van miljoenen kubieke meters overtollig water in zee beland, zegt de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe. De federatie benadrukt dat ze in het zoute water niet lang overleven.

“De vis kwam terecht in de zoetwaterbel voor de kust”, stelt de organisatie. “Aangezien er is gespuid tot het peil op zee en in het binnenland op gelijke hoogte was, zal een deel van de vis terug zijn gezwommen. De zoetwatervissen die hiertoe niet in staat waren, zullen het niet redden.”

Ook vissen die nu in gebieden leven die onder water zijn gezet, lopen gevaar. Als de waterstand is gedaald, worden die gebieden leeggepompt en blijven vissen achter. Vooral jonge vis en kleinere soorten lopen hierbij gevaar. Sommige vissen uit kanalen zullen een plekje vinden in sloten en plassen, maar dat hoeft geen redding te betekenen. “Kleine vis zal door reigers en meeuwen worden opgegeten. Grotere vis zal het moeilijk krijgen.” Bovendien kwam er bij de overstromingen veel verontreiniging in het water, zoals bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

Toch is er ook goed nieuws. Voor vissen die in Groningse beken leven, was de hoge waterstand juist een voordeel, omdat er veel meer voedsel kwam als wormen en insectenlarven.
Ook is door het geweld van het water veel slib uit de meanders van de Hunze en Drentsche Aa afgevoerd. Volgens de Hengelsportfederatie varen beekvissen daar wel bij.

Bron: NOS

Reacties zijn niet toegestaan

QR Code Business Card