Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Wereldrecordpoging Truckpulling with Fishing gear
Hieronder vindt u de bereidingswijzes van de in de Aasbc genoemde aassoorten. BOILIE (Standaard boilie) BENODIGDHEDEN 1 kg. 50-50 boiliemix 4-5 ml. Sweetener (neem een goedkope, aparte smaak) 11 ml. Smaakstof 10 Eieren 4 eetl....
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Aasbc – Bereiden

Hieronder vindt u de bereidingswijzes van de in de Aasbc genoemde aassoorten.

BOILIE (Standaard boilie)

koksmutsBENODIGDHEDEN
1 kg. 50-50 boiliemix
4-5 ml. Sweetener (neem een goedkope, aparte smaak)
11 ml. Smaakstof
10 Eieren
4 eetl. Zonnebloemolie
E.v.t. Kleurstof (2 theelepels)

Meng de vloeibare en vaste delen apart door elkaar. Daarna bij elkaar doen en met een handmixer (of improviseer met een boor) op hoge snelheid alles door elkaar mixen. Als het mixen niet meer lukt omdat het een vaste massa is geworden zijn we klaar.
Rol uit de grote bal enige worstachtige stroken en maak ze zo groot dat ze op uw boilietafel* passen. Rol hierna de boilies.
Om de boilies te kunnen bewaren moeten ze gekookt worden. Doe in een pan met ruim kokend water zoveel boilies dat er één enkel laagje van boilies ontstaat. Let op, doe er niet teveel tegelijk in de pan. Laat de boilies daarna drogen op een schone en droge theedoek of handdoek. Wilt u het echt goed doen, laat dan de boilies drie tot vier dagen drogen. Hierna kunt u er mee vissen of u kunt ze invriezen

*Heeft u geen boilietafel, snij dan van de rol plakjes waar u daarna bolies met de hand van rolt.

CASTER
Ook casters kunt u zelf maken. Zorg ervoor dat u verse maden koopt (zwarte vlekjes moeten zichtbaar zijn). Zet deze koel weg. Verwijder de rotzooi tussen de maden en voeg nieuw, enigszins vochtig, zaagsel toe. Als de maden gaan verpoppen, worden de maden in een droge warme (kamertemperatuur) ruimte gezet. De maden die gaan casteren scheiden van de overige maden. De maden die aan het casteren zijn terug in een koele ruimte zetten. Het beste is om de maden in een luchtdicht doosje te doen.
Tijdens het vissen de casters in een laagje water (en zo koel mogelijk) bewaren.

DUIVENVOER
Week het duivenvoer minimaal 24 uur lang in ruim water. Daarna kookt u het ruim een uur. Als de maïs zacht begint te worden is het duivenvoer klaar.
Let wel op dat het voer in schoon water kookt en niet in het water waarin u het heeft geweekt. Dit in verband met eventueel blauwzuur (schadelijk voor mens en dier!).
Het duivenvoer is een prima voer om voerstekken voor karper aan te leggen.

HENNEP
Hennep dient ongeveer 24 uur te weken in ruim water. Daarna ongeveer 30 minuten koken. De hennep is goed bruikbaar als de zaadjes een klein beetje geopend zijn.

KIKKERERWT
Kikkererwten moeten eerst geweekt worden. Het beste is om de kikkererwten ongeveer vijf uur te laten weken/wellen. Let op, de kikkererwten zetten zodanig uit, dat het gewicht ongeveer met een factor twee of meer wordt verdubbeld.
Daarna kookt u de kikkererwten 15-20 minuten in ruim water. Hierna de kikkererwten overgooien in koel vers water en nogmaals ongeveer 12 uur laten weken.

MAÏS
Maïs moet ongeveer 24 uur in ruim water geweekt worden. Daarna ongeveer een uur koken (al naar gelang u de maïs harder wilt hebben, kan de tijd verkort worden).

PASTA
De pasta kunt u gewoon koken, net alsof u het als verassing voor uw vrouw/vriendin klaarmaakt. Let echter wel op dat u de pasta niet te lang, maar zeker ook niet te kort kookt. Houdt ongeveer de bereidingstijd op het pak aan. Voor het haakaas kunt u het iets korter koken. Doe er bij het koken een snufje zout en wat olie of boter -tegen het plakken- in.
Eventueel behandelen met geur- en of smaakstoffen. (Maak vast een boterham met jam voor uw vrouw/vriendin klaar, anders heeft u wellicht ruzie als blijkt dat u voor die ‘stomme’ vissen aan het koken bent.)

PINDA
Kook (het liefst grote) pinda’s ongeveer drie uur in ruim water. Giet de pinda’s tussendoor twee maal af en voeg weer vers water toe. Dit in verband met de blauwzuur (schadelijk voor mens en dier!) in de pinda’s.

ROGGEBROOD
Verkruimel de roggebrood en vermeng dit met stroop (bijvoorbeeld schenkstrook, dit is lekker vloeibaar). Rol er daarna wat balletjes van, ter grootte van een boilie. Laat dit ongeveer 24 uur intrekken en drogen.

TIJGERNOTEN
Laat de tijgernoten in ruim water 36 tot 48 uur weken. Daarna een ruim uur koken in water. Als de tijgernoten daarna afgekoeld raken, raakt het water ‘drabberig’. De tijgernoten zijn dan gereed voor het gebruik.

QR Code Business Card