Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Nog vijf dagen nominatie hengelsporthoofdstad van het jaar 2014
Deel 1: Aardbei, Aardappel, Banaan, Bijenlarven/Bijenmaden, Boilie, Boon, Braam, Brood, Broodkorst, Caster, Discomade, Dood aas, Duivenvoer, Erwt, Frikadel, Gekookte worst, Gras Deel 2: Hennep, Hondenvoer, Kaas, Kattenvoer, Kers, Kikkererwt, Kippenlever, Kunstaas, Levend aas, Lunchworst, Made,...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Aasbc dl.2

Deel 1: Aardbei, Aardappel, Banaan, Bijenlarven/Bijenmaden, Boilie, Boon, Braam, Brood, Broodkorst, Caster, Discomade, Dood aas, Duivenvoer, Erwt, Frikadel, Gekookte worst, Gras
Deel 2: Hennep, Hondenvoer, Kaas, Kattenvoer, Kers, Kikkererwt, Kippenlever, Kunstaas, Levend aas, Lunchworst, Made, Maïs, Meelworm, Mestpier, Mossel, Muggenlarf
Deel 3: Partikels, Pasta, Peen, Pellets, Pinda, Pluimpje, Pop-up boilie, Roggebrood, Rozijn, Speciaaltje, Spek, Steurkrab, Tijgernoten, Vlieg, Vlierbes, Voermade, Worm, Wortel

Indien er onder het aassoort de link “bereiding” staat, kunt u doorlinken naar de pagina waarop de bereiding staat uitgelegd.

HENNEP
Als de vogeltjes het lusten, lusten de vissen het ook. Hennep is bij de hengelsportzaak verkrijgbaar in potjes. U kunt het ook zelf bereiden. Hennep wordt vaak gebruikt om te voeren. De meeste vissoorten lusten hennep. Hennep is het beste bruikbaar als het zaadje niet meer gesloten is.
Zie ook: Bereiding hennep

HONDENVOER
Hoe men ooit op dit idee gekomen is. Prachtig aas voor de karpervisser die jaagt op oppervlaktekarper. Koop een pak hondenvoer in de winkel en gooi een handje in het water. Tevens een brokje aan een lijn met een haak. Het voer en het aas blijven drijven. Niets zo spannend als een karper al slurpend aan komt zwemmen…
Zie ook: Kattenvoer

KAAS
Ook kaas is een eeuwenoud beproefd aas. Met een klein blokje jonge tot licht belegen kaas zullen vele zoetwatervissen verleid kunnen worden tot een aanbeet. Van voorn tot zeelt, bijna alle vissen lusten dit oerprodukt uit Nederland. Ook grotere vissen zoals de karper draaien hun kop niet om voor een iets groter stuk kaas, direct aan de haak.

KATTENVOER
Vooral karpervissers gebruiken kattenvoer. Koop in de supermarkt een blikje kant-en-klaar kattenvoer. Eén of enkele brokjes aan de haak en vissen maar… Vaak dient de karper nog wel even aan dit voer te wennen.
Zie ook: Hondenvoer

KERS
KersenEen verse kers ontpitten en voorzichtig op de haak plaatsen. Ook op een hair is mogelijk. Een delicatesse voor met name de karper en kopvoorn. U kunt dit eens proberen als er een kersenboom bij de waterkant staat. Ook kersen uit een blik of pot kunnen volstaan als aas.
Zie ook: Banaan, Braam, Vlierbes

KIKKERERWT
Volgens velen hét aas voor de karper. U vindt het in de viszaak. Vaak gebruikt voor lokvoercampagnes met maïs.
Zie ook: Bereiding kikkererwt

KIPPENLEVER
Aas voor met name roofvis. Bevestig een reepje kippenlever (poelier/supermarkt/slager) aan uw haak en biedt het op/tegen de bodem aan. Witvis wil ook nog wel eens per ongeluk toehappen.

KUNSTAAS
KunstaasVoor verschillende methoden, zie de roofvissectie.
Zie ook: Dood aas, Levend aas

LEVEND AAS
Sinds 21 augustus 1998 verboden.
Zie ook: Dood aas, Kunstaas

LUNCHWORST
Lunchworst, bij de meeste mensen nog bekend van het merk Smac, is vooral in de zeventiger jaren een topaas geweest. Maar, zoals vele vergeten aassoorten wordt ‘lunceon meat’ tegenwoordig weer gebruikt. Vooral voor karper, zeelt en barbeel is dit een traktatie. Het gerucht gaat dat het in de winter een topaas zou zijn…
Zie ook: Gekookte worst

MAÏS
MaisHeel lang was maïs het ultieme karpervoer- en aas. Na de komst van de boilie is maïs wat naar de achtergrond geraakt. Eigenlijk geheel onterecht. Maïs uit een potje of een blikje (vaak zelfs nog met een kleur- en of smaakstof) is één van de meest geliefde aassoorten van zoetwatervissen zoals de brasem, voorn en zeelt. Met wat maïs op de haak of hair is al menig karper uit het water gehaald. Ook als lokvoer (basis of extra erbij) doet maïs niet onder voor andere aassoorten.
Zie ook: Bereiding maïs

MADE
Maden, ook wel maaien genoemd, zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de hengelsport. De kleine larfjes koopt u in de meeste hengelsportzaken al voor 50 cent. En voor die twee kwartjes komt u al een heel eind. Met één made aan de haak kunt u alle zoetwatervissen vangen die er maar zijn. Er zijn vele voorbeelden van zeelten, karpers, snoeken, baarzen en palingen die aan de made zijn gevangen. Meestal zult u echter voorntjes, bliekjes en brasems vangen.
MadenDe beste manier om een made aan de haak te bevestigen is door de haakpunt tussen de twee oogjes te prikken, een klein stukje het lijfje in, en er een stukje verder weer uit te laten komen. Op deze manier blijft de made het langste leven. U kunt ook een trosje maden aan de haak doen. Het wil niet zeggen dat u dan ook grotere vissen zult vangen. U zult versteld staan hoe ver de bek van een ‘guppie’ open kan!
Een combinatie van een made en een caster of een made en een mestpier wordt ook wel eens een speciaaltje genoemd.
Zie ook: Caster, Discomade, Speciaaltje, Voermade

MEELWORM
De meelworm is voornamelijk een goed aas voor forel. De meelwormen zijn dan ook het best verkrijgbaar bij forellenvijvers. Enkele meelwormen op de haak volstaan voor een leuke forel.

MESTPIER
Simpel gezegd zijn dit kleine dunne wormpjes. Gewoon op de haak is het een dodelijk aas voor diverse soorten witvis en baars. Een speciaaltje van een mestpier met een made of een caster en u komt niet meer thuis door de grote vangstresultaten.
Zie ook: Speciaaltje, Worm

MOSSEL
Enkele mosselen over? Geen probleem. Een gekookte mossel op de haak doet het altijd goed bij (snoek)baars en paling. Gebruik het kooksap (zonder resten groenten o.i.d.) in het voer. Na enige dagen voeren moet u de paling van uw stek wegjagen.

MUGGENLARF
In de zomer wordt de muggenlarve vaak gebruikt als lokaas. Maar, als het vissen lokt, kunt u er natuurlijk ook mee vissen. Enige larven aan de haak doen het werk. Ook hier is een combinatie van een dode en een levende muggenlarf een goede combinatie voor grote voorn.

QR Code Business Card