Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Cameravissen
Deel 1: Aardbei, Aardappel, Banaan, Bijenlarven/Bijenmaden, Boilie, Boon, Braam, Brood, Broodkorst, Caster, Discomade, Dood aas, Duivenvoer, Erwt, Frikadel, Gekookte worst, Gras Deel 2: Hennep, Hondenvoer, Kaas, Kattenvoer, Kers, Kikkererwt, Kippenlever, Kunstaas, Levend aas, Lunchworst, Made,...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Aasbc dl.3

Deel 1: Aardbei, Aardappel, Banaan, Bijenlarven/Bijenmaden, Boilie, Boon, Braam, Brood, Broodkorst, Caster, Discomade, Dood aas, Duivenvoer, Erwt, Frikadel, Gekookte worst, Gras
Deel 2: Hennep, Hondenvoer, Kaas, Kattenvoer, Kers, Kikkererwt, Kippenlever, Kunstaas, Levend aas, Lunchworst, Made, Maïs, Meelworm, Mestpier, Mossel, Muggenlarf
Deel 3: Partikels, Pasta, Peen, Pellets, Pinda, Pluimpje, Pop-up boilie, Roggebrood, Rozijn, Speciaaltje, Spek, Steurkrab, Tijgernoten, Vlieg, Vlierbes, Voermade, Worm, Wortel

Indien er onder het aassoort de link “bereiding” staat, kunt u doorlinken naar de pagina waarop de bereiding staat uitgelegd.

PARTIKELS
Dit is een verzamelnaam voor diverse soorten aas.
Zie ook:
Hennep, Kikkererwten, Maïs, Tijgernoten

PASTA
Het geheime aas van vandaag de dag. Een perfecte vervanger voor brood en het blijft nog beter aan de haak zitten ook. Met name macaroni en pagani kan als aas gebruikt worden, het is een waanzinnig aas voor bijna alle witvissen. U kunt de pasta gewoon aan de haak bevestigen als een made. Ook het vissen met pasta in een voerkorf, al dan niet met maden, is een killer.
Zie ook: Bereiding pasta

PEEN
Zie wortel.

PELLETS
Pellets zijn ‘particels’ die voornamelijk worden gebruikt bij de karpervisserij. Zij worden met name gebruikt als boilies niet (meer) het gewenste resultaat geven. Pellets zijn vrij duur.

PINDA
Verjaardag gehad en nog wat pinda’s over? Geen ramp, ook hier kunt u mee vissen. U kunt de pinda aan een hair of direct op de haak bevestigen. Karper en andere grotere witvissen zullen een eigen verjaardagsfeestje gaan vieren…
Let op: Pinda kan -indien onjuist bereid- schadelijk zijn. Lees het bereiden van de pinda dus goed.
Zie ook: Bereiding pinda

PLUIMPJE
Een bolletje brood met daaraan een stukje niet samengeknepen brood. Dat noemen we een pluimpje, pluim, of pluimpie. U neemt een stuk wit brood (lichtbruin mag ook) en knijpt één uiteinde tot een bolletje. Het andere gedeelte laat u zoals het is. Verberg de haak in het bolletje.
Dit aas wordt voornamelijk gebruikt voor het vissen op grotere brasem. Het zal u niet verbazen dat u nogal wat verschillende soorten als bijvangsten mag verwachten.
Zie ook: Brood, Broodkorst

POP-UP BOILIE
De pop-up is een drijvende boilie. Deze boilie wordt gebruikt als de bodem van het water sterk begroeid is. Door het plaatsen van een loodje kunt u de hoogte van de pop-up boven de bodem bepalen. De pop-up boilie kan op dezelfde manier bevestigd worden als de boilie. Ook deze pop-up boilies zijn in diverse soorten en maten te koop. Ze zijn over het algemeen duurder als de normale boilie.
Zie ook: Boilie

ROGGEBROOD
Dit is een ouderwetse; roggebrood met stroop. Bevestig de roggebrood aan een hair. Uitermate geschikt voor de vangst van karper.
Zie ook: Bereiding roggebrood

ROZIJN
De gedroogde vorm van de druif willen we u niet onthouden. Laat de rozijnen (ja, die verschrompelde dingetjes uit zo’n zakje uit de supermarkt) een uur of twaalf wellen. Daarna enkele direkt op de haak of de hair. Als u voert, zorg dan dat u ook wat rozijnen meevoert, om de vis vast wat te laten wennen. Voorns en brasem lusten de rozijnen graag.

SPECIAALTJE
Een speciaaltje is een aaspresentatie van een mestpier en een made, een made en een worm, een caster en een made en ga zo maar door. Door het combineren van verschillende soorten aas, zult u versteld zijn van uw vangsten.

SPEK
Spek is een lekkernij voor de karper en barbeel. Gebruik het zachte gedeelte van doorregen spek en plaats een blokje op de haak. De geur schijnen de vissen al op grote afstand te kunnen waarnemen.

TIJGERNOTEN
Net als kikkererwten hét aas voor de karper. Tijgernoten hebben echter het ‘min’punt dat de vis er bekend mee moet raken. Bekend zijn de voercampagnes van maïs met een laagje tijgernoten. Daarna met tijgernoten vissen. U vindt de tijgernoten in een zak bij de hengelsportzaak. Na het bereiden blijven de tijgernoten vrij hard. U kunt ze dan ook het beste met een boilienaald aan de hair rijgen.
Zie ook: Bereiding tijgernoten

VLIEG
Zie hiervoor Specimen Hunting, vliegvissen.

VLIERBES
Rijpe vlierbessen kunnen als aas verrassende vangsten opleveren, vooral als er vlierbessenstruiken langs de waterkant staan.
Voeren met vlierbessen en daarna enkele vlierbessen aan de haak rijgen…een traktatie voor de kopvoorn.
Zie ook: Banaan, Braam, Kers

VOERMADE
De voermade is een kleine uitvoering van de made. U kunt met één of meerdere voermaden aan de haak vissen, maar -de naam doet het al vermoeden- deze beestjes worden over het algemeen door het lokvoer gedaan. Zo goed als alle witvissen lusten de voermade.
Zie ook: Caster, Discomade, Made, Speciaaltje

WORM
Een goedkoop en makkelijk aas, waar veel zoetwatervissen dol op zijn. Er zijn diverse verschillende wormen. De meest bekende is ongetwijfeld het wormpje dat u uit het gras of de aarde haalt of die tijdens het doen van de ‘buitenboel’ tussen de stenen omhoog komt. Een enkele flinke worm of een trosje kleinere wormen zijn vooral goed om baars of paling te vangen. Een karper wil ook nog wel eens een wormpje meepikken.
Een klein stukje van de worm afknippen, zorgt er voor dat er een aantrekkelijk geurspoor ontstaat.
Zie ook: Meelworm, Mestpier

WORTEL
Een wordtel is niet alleen goed om een konijn uit een hoed te toveren. De worstel heeft ook magische krachten op met name de karper als de wortel half zacht gekookt aan een haak wordt aangeboden. Ook witvis laat zich nog wel eens verleiden tot een aanbeet.

QR Code Business Card