Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs 2013 groot succes
Verspreid op een groot landgebied met talrijke vijvers is het domein van het Belgische Freux de ideale plaats om je passie voor hengelsport uit te leven. Het terrein kent drie grote vijvers voor de verschillende...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Freux: Drie Belgische vijvers voor de sportvisser

Verspreid op een groot landgebied met talrijke vijvers is het domein van het Belgische Freux de ideale plaats om je passie voor hengelsport uit te leven. Het terrein kent drie grote vijvers voor de verschillende disciplines.

centre-de-peches-de-freuxLangs de hoofdweg Libramont-Houffalize in België ligt Freux, een klein dorpje gelegen in het zuiden van de provincie Luxemburg op 480 m hoogte. Een zijrivier van de Ourthe loopt er doorheen. De bodem van de beek van Freux tot aan de Ourthe is vaste, waterdichte leem met een lichte kleur en op vele plaatsen vindt men turflagen en venen, hetgeen de aanleg van vijvers mogelijk maakte.

Het vliegvissen vindt plaats in de “Grand Etang”, vanaf de kant, met float-tube of vanuit een boot.
Deze grote vijver heeft een oppervlakte van 8,4 ha en de diepte bedraagt 1 m aan de ingang en 8,4 m bij de dam. Het water is heel helder en biedt de mogelijkheid om “op zicht” te vissen.
Sterke, prachtig gevormde regenboog forellen van 40 tot 70 cm, worden hier regelmatig uitgezet.
Er vinden talrijke hatches plaats op de vijver: buzzers, sedgen, steenvliegen en meivliegen. Men vindt er ook baarzen en voorntjes hetgeen een brede keuzen van vistechnieken biedt, vanaf de kant of vanuit float-tube of boot (te huur). Zelf als de vis makkelijk stijgt kan het soms delicaat zijn om ze te verleiden. Vissen is toegestaan met maximum 3 vliegen zonder weerhaak. No-kill is de regel, maar enkele vissen kunnen bewaard worden.

Het vissen met vaste stok gebeurt in de “Carpodrome”, uitsluitend vanaf de kant en zonder reel.
De carpodrome is waar de visser met vaste stok (en elastiek) echte sport kan beleven. 1,93 ha groot met een maximale diepte van 1,8 m. Men vangt er schub- en spiegelkarpers, kroeskarper, zeelt en voorn. Dit is de ideale plaats voor een familie uitstap of om kinderen te leren hoe met een hengel om te gaan en de omgeving te respecteren. Een hengel per persoon, alle vissen worden teruggezet.

De karpervissers kunnen hun hart ophalen in de “Etang des Bains” en kunnen reserveren voor een periode van 24 uur (tent en nachtvisserij).
Met zijn 5,38 ha is de Etang des Bains een oord van rust en natuurpracht waar de karpervisser zijn hart kan ophalen… zelfs in het diepst van de nacht.
Drie hengels per visser, alle vissen worden teruggezet na weging en foto. Spiegelkarpers, leerkarpers en boerenkarpers tot 15 kg zwemmen hier rond. Spanning verzekerd !

Openingstijden
De vijvers van Freux zijn open van 1 maart tot 30 november.
De vijvers zijn toegankelijk van 8 tot 20 u. Voor halve dagen van 8 tot 14 u en van 14 tot 20 u.

Reacties zijn niet toegestaan

QR Code Business Card