Welkom bij

Nu op Visserslatijn...

Zeelt
Dubbelop systeem montage op stilstaand- of stromend water Deze montage is geschikt om op stilstaand en op stromend water te vissen. De beetregistratie is altijd gelijk, naar welke kant de vis, na aasopname, ook weg...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Dubbelop montage

Dubbelop systeem montage op stilstaand- of stromend water

Deze montage is geschikt om op stilstaand en op stromend water te vissen.
De beetregistratie is altijd gelijk, naar welke kant de vis, na aasopname, ook weg zwemt en buiten de beetregistratie cirkel komt. Door op deze manier de schuiflus te monteren, zal de top van de hengel de helft weergeven van de afstand die de vis buiten de cirkel zwemt. De vis heeft ook maar de helft van de kracht nodig zoals die bij een gewone schuiflus. Dit kan bij lichte aanbeten en bij kleinere vis zeer bevorderlijk zijn. Bij het aanslaan komt de angel ook tweemaal zo snel naar de hengel toe en dat is goed als u met nylondraad vist.

Als u de lus kleiner maakt, krijgt u een systeem waardoor de vis zichzelf haakt zoals bij het vissen op karper. De vis kan de top van de hengel gemakkelijk krom trekken en de lus loopt vast op de voerkorf. U moet dan wel zorgen dat de voerkorf genoeg lood draagt. De lusknopen worden ook maar voor de helft belast. De voerkorf is gemakkelijk te vervangen. In de hoofdlijn, 0,08 mm dik, maakt u een lus van ongeveer 100 cm lengte. Bij inwerpen wordt dan de hoofdlijn maar voor de helft belast door de topogen. Daardoor wordt de gevlochten lijn minder snel beschadigd.

Situatietekening bij het vissen op stilstaand of stromend water met het dubbelop systeem met nylonschuiflus:

Dubbelop montageDubbelop montage

(Christ Holl)

QR Code Business Card