Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Brasem
In Engeland was één speciale vistechniek die alle anderen zover de baas bleef, dat deze verboden werd op wedstrijden. In Engeland kunt u al snel een supermethode herkennen, want die wordt namelijk al snel verboden...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

The Method

In Engeland was één speciale vistechniek die alle anderen zover de baas bleef, dat deze verboden werd op wedstrijden. In Engeland kunt u al snel een supermethode herkennen, want die wordt namelijk al snel verboden bij wedstrijden. De techniek waar we het over hebben, noemen we “The Method”.
The Method is een techniek die vooral werkt op kleine veel beviste putten, maar ook op de grote kanalen en rivieren. Iedereen die ermee begon, boekte recordvangsten. Zelfs onbekende zondagsvissers…

Door Bertil Wielink

DE TECHNIEK
De clou van deze methode zit hem in de voerspiraal, voorzien van een vaste voerbal. De beaasde haak wordt in het voer verborgen. De gedachte achter deze methode is dat slechts de grote exemplaren genoeg doorzettingsvermogen zullen hebben om de grote harde voerbal te lijf te gaan, in stukjes te breken en zo niets vermoedend het aas naar binnen slurpen.
De montage van de haak bevat de tweede list van deze methode. Deze wordt aan een kort onderlijntje gemonteerd, zodat de vis zich -net zoals bij de vastloodmontage- zelf haakt.

HET VOER
Natuurlijk is het voer bij deze visserij bijzonder belangrijk. Als basis wordt een zeer vast mengsel gebruikt dat in de voerspiraal wordt gekneed. Voor de specialisten zijn twee verschillende mengsels in de running. Een ‘los’ voer, waarmee de buitenste laag van de voerspiraal bekleed wordt, dient als ‘voorgerecht’. Dit wordt gevolgd door een stevig voer dat de kern van deze strategie is. Het vaste mengsel wordt in de spiraal geperst. Daarna wordt de beaasde haak in het vaste voer gedrukt, waarna het geheel met een lossere voerlaag wordt omkleed. Ook de losse voerlaag moet stevig genoeg zijn om de worp te overleven, zodat deze veilig de bodem bereikt.

U kunt het zelf uiteraard eens gaan proberen. Om u te helpen geven we u hierbij een recept voor het vaste en losse voer:

Vast voer
1. Een zak Ritchworth carp XL voer (of Sensas carp 3000,
Wielco voer, Marcel vd Einde, het werkt allemaal),
2. een handje maïs of andere partikels,
3. een grote hand boilies (hele en halve),
4. 0.5 liter hennep,
5. een handvol forellenpellets (trouvit),
6. Pescaviva vloeibaar maïs (aroma).

Het geheel wordt 1:1 gemengd met paneermeel.

Los voer
Precies hetzelfde als het vaste voer maar alleen ZONDER Pescaviva vloeibaar maïs. Dit maakt namelijk de voerbal van “beton”. Er moeten ook nog een paar smakelijke toevoegingen in zoals Nutramino of uw eigen favoriete simulators. Dit is nodig om de vis op de stek te houden en dat ze gaan knokken voor die lekkere bal voer. Als haakaas kunt u het best maïs of vruchtenboilies gebruiken, maar eigenlijk werkt alles.

VOEREN
Er moet een flinke hoeveelheid ‘zacht voer’ op de plek liggen, zodat niet constant geplonsd hoeft te worden met voerballen en u de grotere schuwere vissen afschrikt. Als ze eenmaal aan het azen zijn, dan maakt het niks meer uit hoeveel u bijvoert. Als zacht voer kunt u het mengsel dat hierboven genoemd is gebruiken en daar nog een 50 tal boilies op strooien en een paar handen partikels.

VOERSPIRAAL
De twee voerspiralen die het meest effectief zijn, zijn de Ritchworth in-line feeder Bomb en de FX Match Feeder.

QR Code Business Card