Welkom bij

Nu op Visserslatijn...

Hengelsporthoofdstad van 2012 gezocht
Vaste montage op stromend water Voorbeeld montage: 1) korf is 80 gram. 2) Onderlijn is 100 cm lang. 3) Kromming hengel “E” is gelijk alsof er 40 gram lood aan de hengel hangt. Als de...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Vaste montage

Vaste montage op stromend water

Voorbeeld montage:
1) korf is 80 gram.
2) Onderlijn is 100 cm lang.
3) Kromming hengel “E” is gelijk alsof er 40 gram lood aan de hengel hangt.
Als de vis het aas heeft opgenomen en binnen de cirkel blijft, krijgt u natuurlijk geen registratie.

Zwemt hij bijvoorbeeld bij punt A buiten de cirkel, dan heeft de vis 200 cm afgelegd en behoorlijk de tijd gehad om het aas goed op te nemen.
Zwemt de vis bij punt C de cirkel uit, dan is er direct beetregistratie. De vis heeft nog geen tijd gehad het aas goed op te nemen. Op deze plaats krijg je dus veel kleinere beten of veel missers.

De beetregistratie bij deze manier van vissen is niet altijd hetzelfde. Voor de vis niet en ook niet voor wat men aan de hengeltop ziet.
Zwemt de vis bij A of C buiten de cirkel, dan krijgt u op de top een kleinere registratie als de afstand die de vis aflegt buiten de cirkel. De vis heeft hier wel minder kracht nodig om de top krom te trekken, die toch al onder spanning staat door de stroming. Trekt de vis hier met 10 gram, dan ziet u al beetregistratie.

Zwemt de vis bij punt D de cirkel uit, dan moet de vis minimaal 40 gram trekken of meer om de hengeltop in beweging te krijgen. Dit is niet gunstig en zeker niet voor beten van kleinere vissen. Als na het inwerpen, snel een kleinere vis zich vastbijt en er geen registratie komt, zit u toch al gauw 5 minuten voor weinig of niks te vissen.

Zwemt nu de vis bij punt B buiten de cirkel, dan wordt de hengeltop niet krommer getrokken, maar springt hij recht. Dit omdat de vis de voerkorf verschuift.

Bij punt C ligt dus het moeilijkste punt om vis te kunnen vangen. Om deze situatie goed op te lossen, monteert u de “Krolvanhol”, in combinatie met het dubbelop systeem.
Situatietekening bij het vissen op stromend water, met vaste montage en registratiecirkel.

 Vaste montage

(Christ Holl)

QR Code Business Card