Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

13 nieuwe vissoorten ontdekt in Mekong Delta
PRODUKTNAAM Fisherman’s Delight Set Two VERSIE Registered version, versie 1.2 PRODUCENT Jacobson Software Enterprises CATEGORIE Game PLATFORM Win 3.x en Win ’95 SYSTEEMEISEN 4 Mb RAM, 5 Mb diskspace, muis TAAL Engels PRIJS Registreren kost...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

-Fisherman’s Delight 2

PRODUKTNAAM Fisherman’s Delight Set Two
VERSIE Registered version, versie 1.2
PRODUCENT Jacobson Software Enterprises
CATEGORIE Game
PLATFORM Win 3.x en Win ’95
SYSTEEMEISEN 4 Mb RAM, 5 Mb diskspace, muis
TAAL Engels
PRIJS Registreren kost $20
URL HOMEPAGE Geen
DOWNLOAD Via sharewaresites

BESPREKING
Fisherman's Delight 2Uit de Verenigde Staten kregen we twee diskettes opgestuurd. De geregistreerde versie van Fisherman’s Delight Set Two, de opvolger van Set 1. De diskettes laten zich zonder enig probleem in zeer korte tijd installeren.
Er wordt een relatief klein programma geïnstalleerd en een uninstaller. Met één klik wordt het programma geopend, waarna er in ons geval een schermpje verscheen met de mededeling dat onze scherminstelling op 800×600 pixels stond en dat we dit eerst maar even moesten veranderen in 640×480. Een minpuntje! Na de scherminstelling gewijzigd te hebben start het programma eenvoudig op.

Het programma vraagt u te kiezen uit negen verschillende landschappen, waarin u kunt gaan vissen. Heeft u een landschap uitgekozen, moet u kiezen tussen vier verschillende hengels en diverse soorten levend aas of kunstaas. Daarna kunt u aangeven op welke diepte u wilt gaan vissen. Ook is het mogelijk te bekijken welke vissoorten u kunt vangen in het betreffende water.
Vervolgens verschijnt er een hengel in het beeld van het landschap. Deze hengel zal ook niet meer verdwijnen. Dan is het afwachten, en afwachten. In sommige gevallen wordt er van u verwacht om actief te vissen; u zult de lijn moeten binnendraaien.

In de tijd dat u wacht, vliegt er af en toe eens een vogeltje van de ene boom naar de andere of hoort u af en toe een geluidje. Dit is in het begin leuk, maar begint al snel te vervelen. Zeker omdat er iedere keer een visje op dezelfde plaats springt. Of is het een poepje van een vogel die in het water valt? We kwamen er niet uit.
Als u beet heeft, u ziet uw hengel krommen, moet u binnenhalen. Ook dit wordt een vervelend werkje, want u ziet eigenlijk niet wat u doet. Bent u bij de kant aangekomen, moet u op het juiste moment scheppen, anders verspeelt u de vis. Jammer is, dat u niet kunt zien wanneer u de kant nadert. Of dus langzaam binnenhalen tot het netje verschijnt, of dus verspelen…

Een gevangen vis kunt u ‘saven’, waardoor u later nog uw vissen kunt bekijken. Het spel is kennelijk niet geschikt om met meerderen te spelen, want er is maar één vangstgalerij. Deze kunt overigens wel uitprinten. Ook kunt u uw laatste 50 gevangen vissen bekijken en/of uitprinten.
Wilt u naar een ander landschap om te vissen, moet u eerst het programma afsluiten en weer opnieuw opstarten. Dit is zo gebeurt, maar is niet echt handig.

De helpfile in het programma bestaat uit zes regels tekst. Bij de software wordt een klein foldertje meegestuurd met enkele tips. Dit lijkt allemaal weinig, maar is voldoende. Het spel is immers simpel en zeer begrijpelijk.

CONCLUSIE
Al met al een klein visspel dat eenvoudig te installeren en te spelen is. Het spel is in het begin leuk om te spelen, maar ging in ons geval snel vervelen. Het landschap waarin u vist is niet levendig, alhoewel de geluidjes in het begin leuk overkwamen. Echt actie is er niet en een vis vangen is ook niet echt spectaculair. Leuk voor een paar keer, niet meer.

WAARDERING
GEBRUIKERSVRIENDELIJKHEID 6,8
LAY-OUT 4,2
INHOUD 4,8
HANDLEIDING 7,4
SPORTVISSEN ALGEMEEN 6,0
TOTAAL OORDEEL 5,8

(Datum recensie: juli 1998)

Alle recensies op Visserslatijn worden met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Visserslatijn neemt geen enkele vorm van aansprakelijkheid of juridische verantwoordelijkheid op zich, ook niet voor de gevolgen die op foutieve informatie berusten.

QR Code Business Card