Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Zeeforel
PRODUKTNAAM MOPyfish VERSIE n.v.t. PRODUCENT Global Beach / Hewlett Packerd CATEGORIE Screensaver PLATFORM Win 95, Win 98 en WinNT 4 (met patch) SYSTEEMEISEN – TAAL NL, GB, D, F in één programma PRIJS Freeware URL...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

-MOPyfish

PRODUKTNAAM MOPyfish
VERSIE n.v.t.
PRODUCENT Global Beach / Hewlett Packerd
CATEGORIE Screensaver
PLATFORM Win 95, Win 98 en WinNT 4 (met patch)
SYSTEEMEISEN
TAAL NL, GB, D, F in één programma
PRIJS Freeware
URL HOMEPAGE Http://www.globalbeach.net/mopyfish
DOWNLOAD Http://www.globalbeach.net/mopyfish/mopy.html

BESPREKING
MopyFishMOPy Fish staat voor Multiple Original Printing. Dit is een term van Hewlett Packerd (HP) om aan te geven dat kleuren mensen aanspreken en dat kleurenprints beter door mensen worden gelezen. De vis, MOPy Fish, is gemaakt om de mensen daar dagelijks aan te herinneren. Dus met andere woorden; kleurenprints vallen beter op en worden beter gelezen. Dus kunt u beter kleurenprints maken dan gewone prints. (En tussen de regels door; veel printen brengt veel geld in het laatje voor HP.) MOPy Fish is eigenlijk een papegaaivis.
De makers hebben de vis ruim een miljoen keer gefotografeerd. Met een speciale techniek is het ‘levende’ visje ontstaan dat zelfs een brein heeft.

Het installeren van MOPy Fish verloopt voorspoedig. Het programma pakt zichzelf uit en installeert zichzelf daarna, indien gewenst, als standaard screensaver. Dit installeren duurt even, maar gaat verder keurig. Nadat de computer opnieuw is opgestart, is MOPy Fish actief als screensaver.

En dat is nu eigenlijk net wat MOPy Fish ook weer niet is. Een screensaver zorgt er namelijk voor dat afbeeldingen op het scherm niet in het scherm branden (voor zover dat bij de huidige generatie monitoren nog plaatsvindt) door telkens andere beelden te creëren. MOPy Fish doet dat echter niet. De vis zwemt rond, maar de omgeving beweegt niet. Ook bij het bewegen van de muis of het indrukken van een toets beëindigd het programma niet. U moet verplicht ‘de stop’ eruit trekken.
Derhalve vinden wij het niet een echte screensaver, maar meer een soort speeltje.

Eenmaal geïnstalleerd zwemt de vis wat rond. Het programma, overigens tussen vier talen schakelbaar, verteld dat de gebruiker de vis goed moet verzorgen. Het is een soort Tamagotchi-vis. Af en toe met de vis spelen door met de muis op en nabij de vis te klikken, regelmatig eten geven en veel, veel printen.
Bij iedere print krijgt u namelijk punten. Na 800 punten verschijnen er dan ook een rotsblokje en wat planten op het beeldscherm, na 1600 punten krijgt uw vis zuurstof in de vorm van luchtbelletjes (die u ook kunt horen), na 2400 punten krijgt u een thermometer om de watertemperatuur te kunnen reguleren. Na 3200 punten kunt u vanaf de site van HP knuffelvisvoer downloaden, waardoor de vis kusjes op het beeldscherm kan geven.

Verzorgt u uw vis niet goed (laat u hem/haar te veel schrikken of voert u hem/haar niet regelmatig), gaat hij/zij –net als een echte vis- na enkele dagen dood. Maar niet getreurd, u kunt de vis in het programma eenvoudig weer tot leven wekken.

CONCLUSIE
Het programma is duidelijk qua inhoud en qua handleiding, welke in het programma verweven is. Als ‘screensaver’ zult u met MOPy Fish voor een korte tijd een leuke aandachttrekker hebben. Het virtuele speeltje gaat echter wel snel vervelen. Als u echter genoeg print (en dát is natuurlijk de bedoeling van HP) kunt u het programma ‘het brain van de vis’ blijven beïnvloeden.
Overigens werkt MOPy Fish niet alleen met HP printers.
Trouwens, of dit programma nu goed of slecht uit onze recensie komt, als u een echte sportvisser bent, moet u MOPy Fish eigenlijk gewoon op uw computer hebben staan.

WAARDERING
GEBRUIKERSVRIENDELIJKHEID 9,6
LAY-OUT 7,2
INHOUD 6,2
HANDLEIDING 9,6
SPORTVISSEN ALGEMEEN 6,4
TOTAAL OORDEEL 7,8

(Datum recensie: december1998)

Alle recensies op Visserslatijn worden met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Visserslatijn neemt geen enkele vorm van aansprakelijkheid of juridische verantwoordelijkheid op zich, ook niet voor de gevolgen die op foutieve informatie berusten.

QR Code Business Card