Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Baars
Staat u er wel eens bij stil hoe een dobber wordt gemaakt? Van welk materiaal, op welke wijze, wie maakt de dobber, etc. etc. Laurens van der Zijden, een Nederlander die thans in Servië woont...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Hoe een dobber gemaakt wordt

Staat u er wel eens bij stil hoe een dobber wordt gemaakt? Van welk materiaal, op welke wijze, wie maakt de dobber, etc. etc. Laurens van der Zijden, een Nederlander die thans in Servië woont toont een mooi filmpje over het maken van dobbers.

Dit jaar is het mijn twintigste seizoen in de verkoop van hengelsport-artikelen, waarvan de laatste vijf jaar via een eigen onderneming.
Mijn vrouw is in 2002 vanuit Servië naar Nederland gekomen om voor de VN als vertaalster te gaan werken. Ruim vijf jaar geleden hebben wij met het inmiddels gestichte gezin besloten naar het mooie land Servië te verhuizen. Vooraf gaand aan die verhuizing heb ik met steun van mijn vrouw een organisatie op gezet voor het produceren van Europese kwaliteitsvistuigjes.

Zo heb ik plastic mallen laten maken voor de tuigenrekjes, dobbers ingekocht en een groep vrouwen weten te vinden die goed tuigjes in elkaar kunnen draaien. Dit was (ook gezien de communicatie) natuurlijk een enorme uitdaging! Ieder vistuigje dat naar Nederland gaat moet perfect zijn. Controle is essentieel.

Stap voor stap ben ik, zoals op het filmpje is te zien, vorig jaar begonnen met  de productie van de dobbers zelf. Een gedeelte van mijn export is van mijn eigen productie. Ik heb een enorme liefde voor mijn werk en dobbers.

Voor de hengelsport in het algemeen vind ik het enorm belangrijk dat ook aan de dames  en meisjes aandacht wordt besteed. Speciaal voor hun ben ik enkele jaren geleden begonnen met de productie van heuse roze damestuigjes en roze startsetjes. Ik prijs mij gelukkig dat ik hierin  door vele winkeliers wordt ondersteund.

Ik hoop dat u veel genoegen beleeft aan het kijken naar mijn filmpje en ik wens u heel veel visplezier!

Met vriendelijke groet,
Laurens van der Zijden

 

 

QR Code Business Card