Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Herstel visbestanden door MSC-keurmerk aangetoond
Als bij snoekbaars vissen de vis van voren in de shad bijt, dan heeft die shad bijna geen haakkans. De loodkop met snoer zit in zijn bek en de haak zit dan eigelijk verkeerd om....
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Kunstaas aanpassen

Als bij snoekbaars vissen de vis van voren in de shad bijt, dan heeft die shad bijna geen haakkans. De loodkop met snoer zit in zijn bek en de haak zit dan eigelijk verkeerd om. De staarthaak doet al helemaal niet meer mee.

Door gastauteur Christ Holl

U moet maar eens een shad op die manier in een beker stoppen en met het snoer er weer uit trekken, dan ziet u wat er gebeurt.

Kunstaas aanpassenAls de beet van voren komt geeft dat altijd een geweldige klap op de hengel. Dat komt omdat de beet tegen gesteld is aan de bewegingsrichting. U denkt een vis te gaan vangen van wel een meter lang, maar in de meeste gevallen kunt u het alleen maar na vertellen.
Daarom kunt u een kopangel monteren.

U boort een gat van 2,5 mm. horizontaal, bijna door de loodkop. Vanaf de voorkant iets onder het midden. Dan neemt u een drietand en daar knipt u het oogje van af. Het steeltje van die angel schuift u in dat geboorde gat. Vast zetten met binddraad wat de bloemist gebruikt en klaar is het.

Kunstaas aanpassenDe haken van de drietand zitten precies tegen over gesteld van de loodkophaak. Een beetje moeilijk karweitje, maar het is wel effectief.

QR Code Business Card