Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Vissen massaal gedood door spuien op zee
VOERRECEPTEN BRASEM (13) RECEPT 1 150 gram Broodmeel. 100 gram Rode Panok. 100 gram Koekjesmeel. 170 gram Gemalen Hennep (Tip Voor brasemvoer moet je dit er altijd bij doen). 150 gram Zoete maïsmeel. 100 gram...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Voerrecepten Brasem

VOERRECEPTEN BRASEM (13)

RECEPT 1
150 gram Broodmeel.
100 gram Rode Panok.
100 gram Koekjesmeel.
170 gram Gemalen Hennep (Tip Voor brasemvoer moet je dit er altijd bij doen).
150 gram Zoete maïsmeel.
100 gram Eicake.
200 gram Copra melasse.
100 gram Coulant
Dit voer moet je aanmaken met Breme van Sensas(de vloeibare).

(Recept: Frank van Schaik)


RECEPT 2
Voor zes liter nat en gezeefd voer:
twee kilo biomix
één kilo chocomeel
twee afgestreken theelepels splended

Dit alles goed mengen, nat maken en ballen ter grootte van een tennisbal.
Goed hard knijpen.
Voor op licht stromend water kan men er 10% PV1 aan toevoegen, voor sterk stromend water nog eens 10% leem.
Ook goed voor overige witvissoorten

(Recept: Julien de Prins)


RECEPT 3
2 dl Sensas 3000 Brèmes
1 dl Sensas 3000 Etang
1 dl geweekte TTX de Mais
65 ml Aromix Brasem


RECEPT 4
5 dl brood/paneermeel
1,5 dl polenta/maïsmeel
1 dl kokosmeel
1 dl gemalen havermout
0,5 dl koekjesmeel (biscuit)
0,5 dl fijne zemelen
0,5 dl bruine suiker/druivensuiker (coprah mélasse)


RECEPT 5
1,0 kg Record Zilver (Marcel v/d Eynde)
1,0 kg Biomix 9 mondial
0,5 kg Biscuit (koekjesmeel)

Voor stromend water e.v.t. nog wat magere zavel of mergel toevoegen
200 gram TTX de maïs, vooraf voorgeweekt met kokend water.

E.v.t. voor kleiner vis nog ca. 50 gram gemalen koriander toevoegen.

Voer in drie keer natmaken en na derde keer door de zeef drukken !

(Recept: Danny Bertram)


RECEPT 6
4 dl Beet
2 dl Super Cup
1 dl Polenta
1 dl Sensas 3000 Brèmes
1 dl PV Colant
1 dl bruine suiker


RECEPT 7  ouderwets !
1/4 dl paneermeel
1/4 dl beschuitmeel
1/4 dl polenta (Italiaanse)
3/32 dl Hennepmeel (gekookt)
1/32 dl aardappelvlokken
1/16 dl notenmeel (donkerste die te koop is)
1/16 dl havermout(meel)
1/16 dl koekjesmeel

Het geheel goed mengen. Daarna zonder maden mengen en minimaal twee maal
door een (keuken) zeef drukken om het goed los en toch pakkend te maken.

Eventueel hennep aanmaken met een lokstof.


RECEPT 8  ouderwets !
(stilstaand/stromend water)
500 gr broodmeel of beschuitmeel
500 gr copra melasse (droge vorm)
500 gr paneermeel
600 gr maïsmeel
500 gr hennep
400 gr koekjesmeel
100 gr gemalen havermout
250 gr notenmeel
150 gr fijne zemelen
075 gr venkel
050 gr aardappelvlokken
1/4 l maden
800 gr leem (voor stromend water)


RECEPT 9  ouderwets !
(kanaal)
3 kilo beschuitmeel
1 kilo zoete maïs
1 kilo gemalen hennep
500 gr notenmeel
500 gr polenta
500 gr koekjesmeel


RECEPT 10
1 dl cocos- of notenmeel
(avond van tevoren laten ‘wellen’ in lauw water)
4 dl van het volgende mengsel; gelijke delen broodmeel, babycorn en biscuit


RECEPT 11
1 kg legkorels
water (slootwater/kraanwater)
sterke drank +/- 40% alcohol

Bereidingswijze:
Doe de legkorrels in een grote bak, doe er niet teveel water bij en laat het even intrekken en wacht tot het een dikke drab is geworden. Doe er dan een flinke scheut alcohol bij en voeren maar.

(Recept: Richard van Heiningen)


RECEPT 12
500 gr bruin broodmeel
500 gr zoet koekjesmeel
150 gr polenta (geweekt in warm water)
100 gr maïsbloem wit
100 gr gebrande gemalen kemp (geweekt in warm water)
200 gr natte mergel (mag pas bijgevoegd worden als voer klaar is voor gebruik)

Klaar maken voor gebruik wanneer polenta en gemalen kemp afgekoeld zijn. Water eraf gieten en dan polenta bij uw voer mengen. Zeven, 10 minuten laten trekken en dan kemp bijvoegen en opnieuw zeven. Wederom 10 minuten laten staan en dan kijken of het voer vochtig genoeg is voor gebruik. De natte mergel erbij doen en voor de laatste maal zeven en voertje is klaar voor gebruik.

U kunt voor eventueel lokaas in uw voer zelf de keuze maken tussen kleine maden en casters of kleine vers de vase.

Met dit voertje kunt u alle kanten uit. U kunt het gebruiken op kanaal en op vijver. Maar op vijver laat u de natte mergel weg. Mergel dient hoofdzakelijk om uw voer te verzwaren en voor niets anders. Dit kan  natuurlijk ook met grind, keitjes en wit zand. Dit laatste is met name goed voor de voornvisserij.

(Recept: Frederik)


RECEPT 13
5 boterhammen
(natmaken met water, dan uitknijpen en tot een bal kneden)
2,5 eetlepels paneermeel (door de bal heen kneden)
3 fijngemalen biscuitjes (door de bal heen kneden)
150 gram havermout / Brinta (granen) (door de bal heen kneden)
1 eetlepel basterdsuiker (door de bal heen kneden)
0,5 eetlepel custard (door de bal heen kneden)
1 fijngemalen anijsklontje/25 gram custard (door de bal heen kneden)
0,25 eetlepel Cup A Soup poeder (door de bal heen kneden)

(Cup A soup poeder is een experimentele toevoeging, we hebben het nog niet vaak geprobeerd)

De getallen zijn ronduit genomen, persoonlijke variatie is toegestaan
natuurlijk.

Dit voertje is al goed geweest voor o.a. een brasem van 54 cm.
Het is een voertje voor de niet zo professionele visser, maar het volstaat goed genoeg.

(Recept: Sap)

QR Code Business Card