Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Veiling boot op Hengelsportbeurs
Er zijn veel vissers die denken: “Ik krijg van een goede visser zijn voer en vang dus veel vis”. Daar is menigeen van teruggekomen. Wat is dan vervolgens hun antwoord? “Hij heeft er alles niet...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Meer over lokvoer

Er zijn veel vissers die denken: “Ik krijg van een goede visser zijn voer en vang dus veel vis”.
Daar is menigeen van teruggekomen. Wat is dan vervolgens hun antwoord? “Hij heeft er alles niet ingedaan wat hij zelf gebruikt”.

Door Frederik

Mooi is dat natuurlijk niet. Als u probeert beginnelingen te helpen door ze uw voer te laten gebruiken op wedstrijden en ze vangen er dan weinig vis mee. Terwijl uzelf dan tussen de vijf eerste zit en dan zulke taal uit de mond hoor van degene die u wilde helpen door hem met uw voer laten te vissen.

Kant en klaar voer
Wanneer u niet veel vrije tijd hebt om aan uw voer te besteden, kunt u gebruik maken van verschillende goede kant en klare voertje uit de hengelsportzaken waar u lekker vis mee kunt vangen. Het is alleen een beetje zoeken in het begin.
Persoonlijk besteed ik ook niet veel tijd meer aan mijn voer en gebruik nu nog enkel kant en klare pakken voer uit de winkel en stel daar mijn voer mee samen. En ik vang ook nog steeds aardig mijn visje en kan bij wedstrijden mijn mannetje staan.

LokvoederHet was alleen een beetje zoeken in het begin naar de juiste hoeveelheid die ik moest gebruiken om tot een goed resultaat te komen.
En als uw voer gevormd is, mag u er niets meer aan veranderen. Dan moet u vertrouwen hebben in dat voer. Een slechte visdag komt er toch wel eens tussen, dat kunt u niet vermijden en daar beginnen de problemen dan bij iemand die geen vertrouwen heeft in zijn voer. Dan begint men namelijk zaken te veranderen in het voer, in de negatieve zin meestal. In het slechtste geval gaat het van kwaad naar erger en vangen ze helemaal niets meer.
En vissen moet nog altijd een ontspanning zijn en geen inspanning.

Techniek van het uitloden
Techniek komt er natuurlijk ook aan te pas en dat is ook een belangrijk onderdeel om een geslaagde visdag te hebben.
Ik kan ook een ganse dag op mijn viskist gaan zitten en wachten tot er een vis is die dan uiteindelijk toch eens wil bijten.
Het is niet enkel het voer dat zorgt voor een geslaagde visserij, u moet ook zoeken waar de vis aast op de bodem (een stukje van de bodem of half water). De vis zit ergens op je stek maar waar en op welke manier kunt u hem vangen?

Dat is dan weer door uw manier van vissen en hoe u uw vistuig afstelt. Mijn tuigjes zijn allemaal op dezelfde manier gemaakt, maar dan zodanig dat ik nog altijd met mijn loodjes kan werken (dat wil zeggen naar onder of boven kan schuiven.)
Mijn loodjes staan allemaal gegroepeerd op dertig centimeter van mijn haakje. Normaal ziet u zo uw aanbeet heel snel als uw dobbertje goed uitgelood is. Bij de minste aanbeet is uw dobbertje verdwenen naar de diepte en heeft u het visje aan de haak hangen.
LokvoederKrijgt u op deze manier hoegenaamd geen aanbeet, dan begint u met het omhoog schuiven van het lood, desnoods tot op vijftig centimeter van uw haak en plaatst u op vijftien centimeter van uw haak een klein loodje bij dat dienst doet als overlood.
U meet dat zo af, dat u ongeveer twintig centimeter op de bodem ligt. Gebruikelijk kan het dan niet lang duren voor de vis dan toch begint te azen.

Bijvoeren
Wat ook regelmatig gedaan moet worden is het regelmatig bijvoederen met maden. Niet teveel, maar wel regelmatig, zodat de vis die op uw stek zit ook blijft zitten. Daar maken vele vissers een fout.
Wanneer u vis wilt vangen, dan moet u ook zoeken en niet blijven zitten als een standbeeld. Dat levert niets op, maar zo ziet men wel een deel hengelaars aan de waterkant zitten.

Aankopen van voer
Het aankopen van voer kan in elke hengelsportzaak. Daar koop ik het nu ook kant en klare voertjes die ik dan zelf nog eens mix.
De volgende kant en klare voertjes neem ik om mijn samenstelling van mijn voer op te bouwen: Bio-Mix, Sprint, Bingo, Karperkorrels, Koreander en Top Secret brasem van Wielco.

In de zomer verwissel ik Sprint door Vijver Geel van Mondial. Indien ik dit voer gebruik op kanaal voeg ik er 1 kg Super Kanaal bij van Mondial en indien nodig verzwaren met leem, wat ten slotte ook kan dienen als wolkvormer.
Brasem speelt daar graag in en neem indien mogelijk zo vers mogelijke leem.

Wanneer u tijd genoeg heeft, kunt u natuurlijk ook uw voertje zelf samenstellen met goedkoper materiaal, zoals broodkruimels (bij de bakkers vandaan) en de zaden en granen kan men bij de graanhandelaar halen. Ook het aanschaffen van notenmeel, gemalen gebrande hennep, milletzaad wit of rood, cocosmeel en nog veel andere zaken zullen wat centjes kunnen besparen.
Daarna kan men dan beginnen te experimenteren. Een goed voer voor brasem mag zeker al niet te voedzaam zijn daar hij anders zijn buikje vol slaat met het voer en niet meer aast. Dit telt natuurlijk ook voor een voornvoertje.

Voer klaarmaken
LokvoederHierover heeft een ieder zijn eigen mening, ik verklaar alleen hoe ik het doe en niet anders.
Mijn voer wordt driemaal nat gemaakt en wordt ook driemaal gezeefd. Dit zeven gebeurt om het zo luchtig mogelijk te maken en de grove deeltjes te verwijderen uit het voer.
Indien u het op deze manier doet, voelen uw voerballen aan als een spons en vallen ze mooi gelijkmatig uit elkaar en leggen ze op de bodem een mooi voertapijt (uitgetest in een aquarium).
Voer dat niet gezeefd is, valt namelijk brokken uit elkaar. Ik heb dat eveneens uitgetest.

Voor de volledigheid vermeld ik erbij dat het hier wel degelijk gaat over voer voor het vaste stok hengelen en niet voor de Feedervissen, aangezien dat dit wel degelijk anders is. En aangezien ik daar niets van weet, schrijf ik er ook niets over. Dit laat ik aan de mensen die er wel iets over weten.

QR Code Business Card