Welkom bij Visserslatijn Nederland

Nu op Visserslatijn...

Hengelsport faillissementsveiling
Soms is een wedstrijdvijver enorm goed verzorgd. Soms mag men niet meer spreken over een wedstrijdvijver, omdat de kikkers het water hebben overgenomen. En soms willen de kikkers niet eens meer in een water zwemmen…...
Lees meer ...


Leden Login

De eerste keer dat u inlogt, dient u dat twee keer achter elkaar te doen

Account aanmaken

Om in te loggen op deze website, dient u een account aan te maken.

U kunt het gratis account aanmaken op ons forum.

Wachtwoord vergeten

Uw nieuwe wachtwoord wordt per email naar u verzonden.

Letop! Thans buiten gebruik!

Visserslatijn Nederland

Wedstrijdvijver of kikkerpoel

Soms is een wedstrijdvijver enorm goed verzorgd. Soms mag men niet meer spreken over een wedstrijdvijver, omdat de kikkers het water hebben overgenomen. En soms willen de kikkers niet eens meer in een water zwemmen…

Door Frederik

WedstrijdvissenDit is wat we een verzorgde wedstrijdvijver kunnen noemen. Het is nu niet omdat het de clubvijver is waar ik vroeger nog voorzitter van geweest ben dat ik deze vijver als voorbeeld neem, maar omdat deze vijver tijdens het wedstrijdseizoen zelf onderhouden wordt door één persoon. Namelijk de eigenaar zelf.
Wat ik hier bedoel met onderhoud van de vijver, is dat hij wekelijks het gras maait en de visplaatsen vrijhoudt van takken die in het water zouden kunnen terecht gekomen zijn.
De dringende herstelwerkzaamheden aan de visplaatsen zelf tijdens het seizoen, werden door mijzelf en de leden die vrij waren gedaan en de grote onderhoudswerken werden gedaan in het najaar door het bestuur en de mensen die daaraan mee wensten te helpen. En dit vanaf half oktober als al de wedstrijden achter de rug waren.
Ook de kantine en de parking werden dan onder handen genomen zodat alles netjes in orde was voor het volgende seizoen. Er is niets zo mooi en plezierig als een mooi onderhouden domein voor iedereen, ook voor de bezoekers en wandelaars.

KikkerpoelEn dit is dan wat we een kikkerpoel of kweekvijver voor kikkers kunnen noemen.
Dit zou ook een verzorgde wedstrijdvijver moeten voorstellen, maar als hier de leden klagen, kan ik me dat goed voorstellen.
Als ik van deze club voorzitter moest zijn liet ik mijn hoofd niet meer zien. Nu begrijp ik ook waarom men hier maar 15 euro per jaar moet betalen om te mogen vissen. Dat is volgens mij nog 15 euro teveel, hier moesten ze geld bijgeven om er willen te vissen.
Moet echter wel toegeven als dit vijvertje netjes in orde gebracht wordt, dat het wel een mooi vijvertje is. Hier is werk aan de winkel! En dat is niet één twee drie gedaan!

Wat hieronder afgebeeld, is zouden de zitjes voor de vissers moeten zijn.
Wedstrijdvissen

Dit noem ik geen zitjes meer, maar halsbrekers, dit is levensgevaarlijk om een visser op te laten zitten. Misschien moet men bij deze vereniging eerst een levensverzekering afsluiten voor men lid kan of mag worden?

WedstrijdvissenIk weet ook niet waar men deze maat van viskist vindt om op deze visplaatsen te kunnen zetten en te vissen zonder een nat pak te halen.
Nu eerlijk gezegd ik wist niet dat er zulke vijvers (kikkerpoelen?) bestonden hier in België.

Geef mij dan maar mijn oude clubvijver of de vijver van Madenstein in Den Haag in Nederland. Dit noem ik zeker een mooi viswater, dit zijn wat ik dan noem wedstrijdvijvers en verzorgde viswaters.

Wedstrijdvissen

Vrienden vissers, houdt de kanten netjes anders worden het ook kweekvijvers voor ongedierte en niet alleen voor kikkers maar ook voor ratten…

QR Code Business Card